Hey Lovely Readers!

Complicated is me. No HAPPY ending in life. Thankful for what you have now because it will never repeat.

Sunday, March 13, 2011

NOVEL LOVERS!! SIAPAKAH SITI ROSMIZAH?

okay.ciyuzly.aku nak ckp AKU BARU HABISKAN MEMBACA NOVEL!
ceyh..bangga siut..aku bkn nak ckp ape lah..tp air mata aku ni byk aku sumbangkan kt membaca novel je..smpi frust menonggeng aku dibuatnye baca novel-novel cinta ni..nak kata aku keciwa kene tinggal dek suami..x jgk..apatah lagi boypren aku..hahaha.al maklumla..aku ni bujang..anak dara lagi..x kahwin..xkn la nk frust menonggeng kne cerai ngan suami plak..x logik haih..haha..


BACK TO THE MAIN TOPIC!
haaaa..korg kt luar sana mesti ade yg suka baca novel kan3?mesti punye la..aku ni pompuan..naluri keibuan tu sgt tinggi tau!haha..novel cinta la terutamanye..lg2 novel yg jiwang2 ni..sensitip bhai dibuatnye..tp aku ni kalo baca novel mengadap dari pg,ptg,siang malam..mengadap je buku tu..buku kolej tu pon aku x baca serajin aku baca novel tu..ko nmpk x,nmpk x..betapa aku ingin mendalami tutur kata sesebuah novel dan mesej yg ingin disampaikan oleyh penulis kepada pembacanya..smpi mak aku bising satu umah..naek haru aku dibuatnye..tp kalo diikutkan takwim,aku ni snarnye xdela ske sgt baca novel..isi masa lapang je..sbb aku baca novel asyik cerita yg sme je..laki g merajuk la..bini merajuk la..plg aku x ske..bile ending dia tergantung..nk je aku cekik leher aku ni..mne x nya..dh berapa ari,berapa malam aku baca..tiba2 ending dia tergantung cmtu je..mne x bgg bhai..haha..tp xksah la..xkan la setiap penulis nak puaskan setiap pembacanye ye x..pnt si penulis ni tulis..aku patutnye memuji bkn mengutuk..ceyt.kan da terkena kt btg hdg aku sndiri..

tp..penulis novel yg aku suka ialah karya by SITI ROSMIZAH (nama penanye)..nama TUAN TANAH NOVEL YG SBNR aku x tau la..x kaji lagi..mmg aku follow up la novel2 dia..stkt ni kalo x silap aku 3 novel je dia ada..stkt ni la..3-3 novel pon aku ade..betapa setia x setia nye aku..untung boypren aku dpt gurpren mcm aku ni..meletop weyh..ceyh..haha..angan3 je aku ni..

first novel yg dia terbitkan meleleyh air mata aku..ciyuz weyh..cite dia mmg gempak gilerrrrr..kalo korg x cye..pg beli baca dok satu hari satu mlm mengadap buku tu..aku jamin mesti air mata ko meleleh deras punye la..aku ni sebak giler..smpi x terlarat da aku nk nanges..aku kompom korg mmg puas hati..aku da byk tanye owg da psl novel pertama dia ni..dowg pon kata BEST Giler! 2nd novel dia berjudul CINTA KAU DAN AKU..Novel kedua xdela meleleyh sgt mata aku.ade tu ade tp kurang skit la dr yg pertama tu..tp still besh..cme pertama lg besh kot..next,novel ke3 dia ni la yg aku ckp aku baru abeskan td..pnt aku nk abeskan..bkn ape..buku ni lg tbl snarnye dr novel pertama n kedua...lg 1..yg specialnye..novel ke3 ni diterbitkan sndiri oleyh production dia tau..which is SR PRODUCTION..Sblm ni buku2 dia diterbitkan oleyh buku PRIMA..so,agak bangga la aku terhdp penulis ni..coppcopp..jgn igt aku nk membodek ye..aku xdpt papepon aku puji memuji ni..yg pntg,aku dpt luahkan la ape yg aku rse psl novel2 beliau ni :) cewah..lg 1,novel ke ni pdt ttg  KELUARGA + CINTA + PERSAHABATAN..novel ni pon berjaya membuat aku menanges..kalo korg nak tau..belum smpi 4-5 muka surat..air mata aku ni dah meleleyh tau..sumpah weyh..aku x tipooo!!


so,cbe lah carik di pasaran okayh :)
jgn ketinggalan!! ini suggestion terhormat aku terhadap sesiapa di luar sne yg mnt baca novel..atau kata laen...HANTU NOVEL LA..!

novel2 dia kira TOP 10 tau!!
1st NOVEL!

2nd NOVEL!

3rd NOVEL!

23 comments:

  1. novel pertama dapat bace separuh je.. tu pun kat majalah remaja. yang kedua puas bace sampai habis. yang ketiga lum bace. tapi makcik cakap novel yang ketiga best and lagi meleh air mata.

    ReplyDelete
  2. andai itu takdirnya n cinta kau dan aku tu...dh bce..siti rsomizah..superb..suke novel die..
    katab byk kali dh novel tu..

    ReplyDelete
  3. hehe..novel pertama n ketiga sgttttt333 beshhhh!!!
    tp ke 3 tu meleleyh giler..cbe la baca..mesti puas hati punye!! :))

    ReplyDelete
  4. wahh best kew...nak kna g bli la cmnie..yg 1st n 2nd tu dh bca dh...mmg best lah..heee~

    ReplyDelete
  5. salimah : yuppp333..mmg besh kan..tu yg cm nak buat jgk entry psl certia dia..follow up kot smua novel dia..gempak..abes melimpah smua air mata den ni ha..
    hahaha.

    rina : hahahha..tp cinta kau dan aku kureng skit la..kureng la..tp cbe baca yg ke3 ni..sumpah nanges meleleyh..smpi terkeluar2 hingus ni..haha

    ReplyDelete
  6. nuruk syifa : mmg beshhhh giler..kalo x besh..claim duit kt mamak bashir tu(nama dlm sedutan cite)haha..byr mengajar erti pengorbanan dan ksh syg

    ReplyDelete
  7. Ketiga-3 novel ni dah habis baca tahun lepas ;)

    ReplyDelete
  8. wahhh..cptnyeeee :))
    how come?hehe..

    ReplyDelete
  9. Hehehe. Semestinya. Setiap kali novel terbaru dia keluar. For sure ada classmate yang beli. Hahaha

    ReplyDelete
  10. waaaaahh..so,buku yg ke3 tu da lama la maknenye..hehe

    ReplyDelete
  11. Yurp. Baru baca ke? Semua karya dia sangat sedih. Perlu sediakan sekotak tissue kalau nak baca. Hahaha

    ReplyDelete
  12. ha'ah..sbb baru jmpe aritu..da lama x g kedai buku..cmni la jadinye..hahahah..yerp3..sekotak pon belum tentu cukop tau..dgn hingus lagi..haha

    ReplyDelete
  13. Hahaha. Yeahhh, setuju. Kalau baca buku sejarah memang sekejap je mata dah mengantuk. Kalau novel, perkh sanggup tak tidur semata-mata nak habiskan. HAHAHA

    ReplyDelete
  14. tahu takpew..smpai mak membebel bising mengadap buku novel tu lama hangat..haha

    ReplyDelete
  15. Yeahhh, yeahhh. Novel apa lagi yang best ek? Actually, dah nak dekat 4 bulan bersara dari baca novel :'(

    ReplyDelete
  16. hahaha..novel ape lagi ye..stkt ni xde plak terbaca novel yg sebesh 3-3 ni..xpe..nnti cek explore lg :))

    ReplyDelete
  17. nk pinjam dari ika jer boley??

    ReplyDelete
  18. hahaha..pinjam?boleyh je..tp mnt ke?haha

    ReplyDelete